середа, 01 квітня 2020 06:30

Нафтова угода "ОПЕК Плюс" припинила існування

Нафтова угода "ОПЕК Плюс" припинила існування
"Опек +" більше не дійсна. Фото: РБК

Країни ОПЕК + з 1 квітня вийшли з угоди про обмеження видобутку нафти, щоб почати боротьбу за ринок з виробниками дорожчої сировини.

Наймасштабнішу в світовій історії угоду країн-нафтоекспортерів уклали в 2016 році, коли Росія погодилася співпрацювати з ОПЕК, повідомляє ТАСС.

РФ і Саудівська Аравія змогли домовитися не тільки про добровільне скорочення видобутку, а й залучити до операції ще з десяток країн-виробників, що не входять в ОПЕК.

Віденський пакт, який дозволяв утримувати стабільність цін протягом трьох років, став однією з перших "жертв" коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, що дешева нафта означає для України

З 2017 року, коли угода запрацювала, ціна нафти переважно перебувала в діапазоні 50-70 доларів за барель. За три роки параметри угоди неодноразово змінювалися, однак в березні 2020 року переговори провалилися, що призвело до обвалення нафтових котирувань, які вперше в історії втратили відразу 30% за один день, опустившись до 31 долара за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафтова угода "ОПЕК Плюс" припинила існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути