середа, 03 червня 2015 09:47

Нафта дешевшає через новини про запаси США

Нафта дешевшає через новини про запаси США
Фото: businessua.com

У середу, 3 червня, світові ціни на нафту знижуються на тлі статистики щодо запасів у США.

Зранку вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent вже скорочувалася на 0,56% - до 65,12 дол. за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася — на 0,67%, до 60,85 дол. за барель.

У ніч на середу Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 29 травня, несподівано зросли на 1,8 млн барелів.

Дані щодо запасів нафти, як і статистика за рівнем видобутку у США, впливає на вартість "чорного золота", оскільки трейдери стежать за тим, як нафтова промисловість Штатів реагує на відносно низькі ціни, зазначають експерти.

"Щотижневі дані по видобутку в США в останні два тижні були спотворені закриттям трубопроводів і пересмотрами статистики, проте ці дані все ще можуть запропонувати деяке уявлення про тенденції видобутку нафти в США", - заявив The Wall Street Journal економіст Capital Economics Том П'ю.

Крім того, сьогодні Управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США повідомить дані по запасах за тиждень, що завершився 29 травня. Експерти очікують скорочення запасів нафти в країні на 2 млн барелів — до 477,4 млн барелів.

Інвестори також чекають зустрічі ОПЕК у п'ятницю, на якій картель прийме рішення щодо квоти видобутку нафти.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає через новини про запаси США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути