Ексклюзиви
неділя, 03 жовтня 2021 21:10

Нерухомість у передмісті Києва: чому дорожчає житло

У передмісті Києва активно зводять житлові комплекси з розвиненою внутрішньою інфраструктурою. Це територія для відпочинку та дозвілля з дитячими і спортивними майданчиками, скверами та зонами для пікніка, магазинами, кафе, ресторанами, салонами краси, аптеками.

Покупці насамперед обирають житло середньої площі - до 55–60 кв м. Це однокімнатні та двокімнатні квартири. Щоб задовільнити попит, забудовники переважно зводять однокімнатні квартири площею 40–45 кв м, двокімнатні – 65–70 кв м, трикімнатні – 95–100 кв м. Квартири більшої площі майже ніхто не будує, пише mind.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятикімнатну квартиру поділили на сім однокімнатних

За словами експертів, ціни на таку нерухомість повторюють зростання вартості квадратних метрів у столичних новобудовах. До кінця року житло на первинному ринку може додати 5–10% до ціни.

Автор: mind.ua
  За перше півріччя 2021 року квартири на первинному ринку Київської області подорожчали на 30 відсотків.
За перше півріччя 2021 року квартири на первинному ринку Київської області подорожчали на 30 відсотків.

За перше півріччя 2021 року квартири на первинному ринку Київської області уже подорожчали на 30%. Якщо в другому півріччі темпи зростання збережуться, то середня вартість квадратного метра зросте до 21 000 – 22 000 грн. Однокімнатна квартира коштуватиме не менше 750 000 – 800 000 грн.

В Україні з початку запровадження карантину нерухомість на вторинному ринку подорожчала на 16,4%, будинки від 2011 року — на 16,7%. На 19% зросла вартість об'єктів на етапі будівництва.

Ціни на житло, яке будується, зменшилися тільки у Харкові. На вторинному ринку серед міст-мільйонників дешевшими стали лише 3-кімнатні квартири в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість у передмісті Києва: чому дорожчає житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути