середа, 19 грудня 2018 13:08

НБУ подав позов проти Коломойського на 6,63 мільярди гривень

НБУ подав позов проти Коломойського на 6,63 мільярди гривень
На початку червня НБУ подав в українські суди 147 позовів проти Коломойського і пов'язаних з ним 32 компаній. Фото: досьє

Нацбанк 18 грудня подав позов на 6,64 млрд грн проти Ігоря Коломойського за місцем його проживання до першої інстанції Суду республіки і кантону Женева.

Позов стосується стягнення за 5 кредитними договорами, наданими 2016-го під особисте поручительство Ігоря Коломойського. Судовий розгляд справи розпочали ще у червні 2018-го, повідомили у прес-службі НБУ.

"Швейцарська система правосуддя перед подачею позову передбачає необхідність подачі судової претензії. З нею Нацбанк звернувся ще на початку червня. Оскільки спроби регулятора улагодити питання погашення Ігорем Коломойський заборгованості за кредитами рефінансування в досудовому порядку не були успішними, Нацбанк звернувся з позовом до суду, щоб захистити свої законні права", - пояснив представник юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БПП заявив про союз Коломойського з Тимошенко

На початку червня НБУ подав до українських судів 147 позовів проти Коломойського і пов'язаних із ним 32 компаній.

Станом на 18 грудня господарські суди вже прийняли 20 рішень на користь Нацбанку на загальну суму 1,2 млрд грн.

У Великій Британії між Приватбанком і його колишніми власниками ведуться судові розгляди. Наприкінці минулого року лондонський суд заморозив активи Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у всьому світі на $2,5 млрд. У грудні 2018-го той же суд визнав арешт активів необґрунтованим і запропонував судитися в Україні або Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «НБУ подав позов проти Коломойського на 6,63 мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути