четвер, 26 грудня 2019 14:08

Назвали умови, за яких Україна отримає транш МВФ

Назвали умови, за яких Україна отримає транш МВФ
МВФ чекає на прийняття законопроекту про неповернення банків на ринок, які раніше визнали неплатоспроможними і знаходяться у процесі ліквідації. Фото: zn.ua

Міжнародний валютний фонд чекає відкриття ринку землі в Україні. Крім того, щоб продовжити співпрацю, хочуть гарантій, що на ринок не повернуться банки, які раніше визнали неплатоспроможними.

"Ринок землі для України - це ресурс, який здатний підняти економіку. МВФ не важливо, хто отримає право купувати землю, лише резиденти України або іноземці теж. Головне, щоб з'явилася можливість інвестувати, а інвестиції були захищені", - заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, пише "Мінфін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропозиції "послати" МВФ є безвідповідальними - Милованов

За її словами, Фонд чекає на прийняття законопроекту про неповернення банків на ринок, які раніше визнали неплатоспроможними і знаходяться у процесі ліквідації.

"Законопроект дозволяє Нацбанку і Фонду гарантування оперативно реагувати та приймати рішення щодо банкрутства банків. Важлива норма документа — визнання банку банкрутом і ліквідація фінустанови — процеси незворотні, їх не можна повернути назад. Якщо ФГВФО вже виплатив гроші вкладникам, а завтра власник банку подає до суду і вимагає зупинити ліквідацію – що має відбуватися далі? Вкладники повинні повернути гроші Фонду гарантування? Або хтось інший повинен віддати ці гроші ФГВФО? Точно так само не можна скасувати продаж банку новому власнику", - наголосила Рожкова.

На початку 2020 року Україна зможе отримати схвалення нової програми з Міжнародним валютним фондом. Такі очікування висловив голова НБУ Яків Смолій на брифінгу. За його словами, внутрішній графік МВФ так побудований, що програму не зможуть схвалити у 2019 році.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови, за яких Україна отримає транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути