Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2020 16:47

Назвали умови, за яких українці зможуть подорожувати в країни ЄС

Назвали умови, за яких українці зможуть подорожувати в країни ЄС
В Єврокомісії наголосили, що кордони відкриють у першу чергу для третіх країн, які мають схожу або кращу епідеміологічну ситуацію, ніж у середньому по ЄС. Фото: pixabay.com

При відкритті кордонів для громадян третіх країн Єврокомісія враховуватиме принцип взаємності. Крім того, на рішення впливатиме епідемічна ситуація в країнах, звідки захочуть приїхати туристи.

Наприклад, Україні досі не скасувала обмеження на в'їзд іноземців через поширення коронавірусу, пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ще одну країну, яка відкриє кордони для відпочинку українців

В Єврокомісії наголосили, що кордони відкриють насамперед для третіх країн, які мають подібну чи кращу епідеміологічну ситуацію, ніж у середньому по ЄС. Звертатимуть увагу на кількість нових інфекцій на 100 тис. населення, тенденцію до зростання, загальну реакцію країни на Covid-19. В останньому випадку йдеться про тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування, лікування та звітність.

Також умовою буде здатність забезпечити дотримання заходів стримування поширення коронавірусу - фізичне дистанціювання від місця відправлення до місця призначення.

ЄС почне відкривати кордони для іноземців з 1 липня. Серед перших кордони відкриють для Албанії, Боснії та Герцеговини, Косово, Чорногорії, Північної Македонії та Сербії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови, за яких українці зможуть подорожувати в країни ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути