вівторок, 21 квітня 2020 09:57

Назвали товар, виробництво якого суттєво зросло

Назвали товар, виробництво якого суттєво зросло
В Україні на 6, 3% почали більше випускати туалетного паперу Фото:dw.com

В Україні на 6, 3% почали більше випускати туалетного паперу. Всього за перший квартал випустили 175,1 млн одиниць туалетного паперу в рулонах.

В березні попит на туалетний папір виріс у всьому світі: в Австралії для уникнення дефіциту навіть довелося обмежити її відпуск у великих магазинах. При цьому українські підприємства можуть зіткнутися з дефіцитом сировини для продукції через закриття точок збору макулатури, повідомляли "Факти".

Найбільше в порівнянні з першим кварталом 2019 року зросло виробництво паперу для санітарно-гігієнічної продукції, при тому, що темп приросту, який спостерігається вже в січні-лютому, в березні прискорився - з 6,6% до 7,7%. Сумарно ККБК виробив 21,6 тис. т паперу-основи для санітарно-гігієнічної продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зранку Нацбанк порадував курсом валют

Випуск тарного картону продовжив падіння, втім, ККБК удалося його уповільнити до 5,5% - в перші два місяці 2019 року обсяг випуску даної категорії товарів був нижче торішніх січня-лютого на 18%. Всього на підприємстві за перший квартал виробили 32,8 тис. т тарного картону, що становить 68,3% від усього картону, випущеного на підприємстві (48 тис. т).

Загальний випуск картону на ККБК, хоч і падав на початку року, але за рахунок збільшення випуску коробкового картону за підсумками першого кварталу зрівнявся рівнем 2019-го. На ККБК за січень-березень 2020 року виробили 15,2 тис. т коробкового картону, що на 14,6% більше минулого року. В цілому українські підприємства виробили на 3% менше паперу та картону, ніж у 2019 році (194,8 тис. т), але наростили випуск гофротари на 2,8% - до 164,5 млн кв. м.

Під час торгів 20 квітня американська нафта WTI різко дешевшала і її вартість спочатку впала до 1 долара, потім - до нуля, далі - ціна стала від'ємною, потім здорожчала до 22-35 центів за барель.

Зараз ви читаєте новину «Назвали товар, виробництво якого суттєво зросло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути