вівторок, 19 квітня 2016 17:46

Назвали справжню причину подорожчання цукру

Назвали справжню причину подорожчання цукру
ua.112.ua

Якщо в Україні виростуть ціни на цукор, то не внаслідок дефіциту продукту на ринку. Що може підштовхнути ціни на цукор угору, розповів директор Української асоціації постачальників і торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Виробники цукру заявили, що нібито цукор може різко подорожчати. Проте вони забули вказати, що світові ціни на цукор значно нижчі, аніж ті ціни, за якими продають цукор в Україні", – відзначив Дорошенко.

За його словами, навіть якщо посівні площі під цукрові буряки не збільшать і цукор доведеться імпортувати, об'єктивних причин для подорожчання цього продукту немає. Цукор може подорожчати тільки через змову на ринку.

"Якщо на ринок зайде імпортний цукор, ціни навпаки повинні не підвищитися, а піти вниз", – говорить експерт. Інакше йдеться про змову на ринку, переконаний він.

За оцінками Інституту аграрної економіки, минулого року в Україні було засіяно 237,5 тис. гектарів земель цукровими буряками. З зібраного урожаю виробили 1,429 млн тонн цукру.

Читайте також: Стало відомо, у скільки обходиться навчання закордоном.

Нагадаємо, овочі та фрукти подешевшають цього сезону

Зараз ви читаєте новину «Назвали справжню причину подорожчання цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути