четвер, 19 квітня 2018 11:40

Назвали штраф, який загрожує українцям без реєстрації

Назвали штраф, який загрожує українцям без реєстрації
Декілька років тому прописку в Україні замінили реєстрацією. Фото: sokyryanska-gromada.gov.ua

Українцям, які переїхали і не зареєструвалися, загрожує штраф 340-850 грн. Щоправда перший раз вдасться обійтися попередженням. Водночас штраф за проживання не за місцем реєстрації становить всього від 17 до 51 грн.

"У Кодексі адміністративних правопорушень передбачена відповідальність за порушення правил реєстрації. Однак після прийняття документа каратимуть тільки тих, хто виписався і не прописався. У чинному ж варіанті можуть покарати будь-кого, хто живе без реєстрації. Штраф коливається в межах 17-51 гривень", - каже юрист Олександр Плахотник, пише "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учнів до столичних шкіл зараховуватимуть по-новому

Попередження чи штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян можуть отримати ті, хто проживає без реєстрації місця проживання протягом 90 днів. Також не здійснили в зазначений термін реєстрацію місця проживання дитини у віці до 14 років.

Прописку в Україні офіційно скасували декілька років тому. Її замінили на реєстрацію. Водночас в інтернеті пропонують "платну реєстрацію". За 2 тис. грн обіцяють зареєструвати у Києві на 6 місяців. За 7,5 тис. грн - на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Назвали штраф, який загрожує українцям без реєстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути