середа, 15 вересня 2021 21:10

Назвали найпопулярніші питання під час співбесід

Назвали найпопулярніші питання під час співбесід
Основні питання можуть стосуватися двох критеріїв - оцінка особистих якостей та професійних навичок. Фото: pixabay.com

Головне завдання рекрутера під час співбесіди – сформувати повне та об'єктивне враження про кандидата. Зрозуміти, чи зможе він впоратися з потенційними завданнями на посаді.

Основні питання можуть стосуватися двох критеріїв - оцінка особистих якостей та професійних навичок.

Розкажіть про себе

Із цього запитання починається 99,9% співбесід. Завдання кандидата – коротко та змістовно розповісти про себе. На основі відповіді рекрутер формує загальне враження про людину. Експерти радять згадати ключові тези свого резюме. Вести бесіду так, щоб інтерв'юер розумів не тільки те, що ви зробили, але і чому, повідомляє robota.ua.

Що подобалося/не подобалося на минулому місці роботи?

Рекрутер може зробити припущення, що все, що подобається кандидату, співвідноситься з його сильними сторонами. Водночас те, що не подобається – зі слабкими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота для вегетаріанців і любителів кіно: незвичні вакансії вересня

Що спонукає працювати ефективніше?

Таким чином намагаються визначити мотиватори кандидата. Зрозуміти, які саме фактори стимулюють його досягати поставлених цілей і що може демотивувати: колектив, комфортний офіс, фідбек від керівника, фінансова винагорода.

З яким керівником комфортніше взаємодіяти?

Це питання розкриває вподобання щодо взаємодії з керівником. Дуже часто можна почути відповіді, які починаються з фраз із негативним забарвленням: "Не хочу, щоб мій керівник…", "Мені не подобаються керівники, які…". Експерти радять відповідати: "Мені подобається керівник, який…", "Я в захваті від керівників, які…".

Чи помилялися на попередніх місцях роботи?

Рекрутер хоче перевірити щирість, вміння визнати помилки та виправити їх. Чесно розкажіть про ситуацію, яка трапилася на попередньому місці роботи: що було потрібно виправити, які кроки ви здійснили, що отримали в результаті.

У серпні найчастіше роботодавці пропонували зарплату 11000-15000 грн.

7107 працедавців розмістили вакансії із заробітною платою 15000-19000 грн. На роботу із платою 7000-11000 грн запрошували 5394 компанії. Найменший заробіток пропонував 2391 роботодавець – менше 7000 грн, а найвищий — від 39000 грн – 1382.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші питання під час співбесід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути