середа, 22 березня 2017 08:38

Назвали розмір найбільшої української пенсії

Назвали розмір найбільшої української пенсії
Найбільша пенсія в Україні – 58,7 тисячі гривень Фото:sich.zp.ua

Найбільша пенсія в Україні – 58,7 тисячі гривень, її отримує герой України, льотчик-випробувач. Сучасним пенсіонерам такі пенсії призначати не можна, за рішенням уряду, діють обмеження – не більше 10,7 тисячі гривень на одну людину. Однак "різати" вже призначені виплати заборонено законом.

"Судді, які вийдуть на пенсію в цьому році, обмеження "не вище 10,7 тисячі на пенсії" не відчують – для них Конституційний суд цю норму скасував," -розповідає виданню Сегодня старший науковий співробітник інституту демографії Лідія Ткаченко.

Як пише на своїй сторінці в соцмережі нардеп Віктор Пинзеник, суддям Конституційного Суду на пенсії бідувати не доведеться. Так, пенсія "Служителів Феміди" буде більше 200 тисяч гривень (80% від зарплати).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку приготували погані новини для економіки

Середній розмір пенсії на даний момент – 1828 гривень. При цьому середня пенсія судді – 22 тисячі, нардепа – 15 тисяч, вченого – 3,7 тисячі, чиновників – 3,3 тисячі гривень. Майже два мільйона українських пенсіонерів отримують менше 1400 гривень, 2,4 мільйона – менше 1500 гривень. Серед "багатих пенсіонерів" (з пенсією більше 10 тисяч) – 19 тисяч українців, це 0,2% від загальної кількості жителів "на заслуженому відпочинку".

Торік на пенсії Україна витратила 255 мільярдів гривень, 142 мільярди – дефіцит, який компенсували за рахунок державного бюджету. В цьому році бюджет ПФ збільшили до 284 мільярдів гривень, при цьому дефіцит складе 141 мільярд гривень. Збільшити дохідну частину бюджету вдалося за рахунок зростання мінімальної зарплати в два рази з січня 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Назвали розмір найбільшої української пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути