вівторок, 04 квітня 2017 16:12

Назвали продукти, які найбільше подорожчали

Назвали продукти, які найбільше подорожчали
Найбільше подорожчали у березні сир, сметана та свинина. Фото: depo.ua

Вісім позицій з так званого соціального списку продуктів харчування подорожчали за березень. Найбільше - сир, сметана та свинина.

Про це говорить Олексій Дорошенко, керівник Асоціації постачальників торговельних мереж.

"За березень значно зросла вартість сиру м'якого - на 2,75 гривень, який зараз коштує 90,6 гривень, сметани - на 1,7 гривень, кілограм в середньому по країні 43,8 гривні та свинини – на 1,5 гривні, яка вже коштує 76 гривень за кілограм.

Ціна на молочні продукти зростає, навіть незважаючи на зменшення вартості заготівлі молока. Молочна галузь говорить про картельну змову переробників. Але в Україні немає робочого антимонопольного органу, який може виявити порушення", - каже Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіння овочів подорожчало на третину

Також соціальні сорти білого та чорного хлібу подорожчали на 20 коп. Найдешевший чорний хліб продається в Україні в середньому за 11,6 грн, а білий - 11,9 грн. Борошно та рис зросли в ціні на 20 коп. Кілограм борошна обійдеться у 9,4 грн, а рису в 17,2 грн. Ціна на цукор зросла на 25 коп. - це 16,5 грн за кілограм.

Суттєво знизились в ціні за березень курячі яйця - на 2,1 грн. Десяток продають по 12,6 грн. На 50 коп. подешевшало сало - 40,3 грн за кілограм. Цибуля подешевшала на 60 коп. і капуста - на 15 коп. Кілограм цибулі продається по 3,6 грн, а капусти по 4 грн. Незначно подешевшали морква і буряк - на 5 коп. Морква обійдеться у 4,5 грн, а буряк у 4,2 грн за кілограм.

Прострочені шоколадки, пиво, продукти харчування та побутову хімію можна придбати в інтернет-магазинах та на ринках. Про продукти без терміну придатності попереджають. Пляшка пива, в якого він закінчився, коштує 5 грн, шоколадка - 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які найбільше подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути