четвер, 13 липня 2017 15:42

Назвали причини, чому не дешевшає морква

Назвали причини, чому не дешевшає морква
Україна почала завозити моркву з ЄС. Фото: likarski-roslini.net.ua

Україна почала завозити моркву з ЄС.

Багато українських виробників скоротили виробничі площі під морквою через незадовільні фінансові результати попереднього сезону. Крім того, дощова погода перешкоджає збиранню, пише "Інфо-Шувар".

У Львові пропозиція ранньої моркви дуже обмежена, а ціни на продукцію зросли до 9-10 грн/кг. Миту моркву врожаю 2016 року виробництва Нідерландів і Польщі пропонують по 12-13 грн/кг. Попит на неї надзвичайно високий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ягоди найбільше подорожчали?

Ціни на вітчизняну ранню моркву на оптовому ринку в Херсонській області зросли до 9-12 грн/кг. Фермери південних регіонів погоджуються продавати моркву з поля не дешевше 8-10 грн/кг.

Востаннє така ситуація була в червні 2015 року, коли рання морква в Україні коштувала близько 11-13 грн/кг. Тоді також спостерігали скорочення виробництва. Але вже у серпні ціни на продукцію впали до 5 грн/кг. У середині липня 2016 року оптові ціни на українську моркву були майже в 2,5 рази нижчі.

Каструля борщу подорожчала на 9,2%. Найдешевші овочі для популярної страви у Миколаївській області, найдорожчі - в Києві.

Каструля борщу з м'ясом обійдеться в 90,62 грн, без м'яса (пісного) – 28,04 грн. Вартість набору овочів для приготування борщу в червні зросла у всіх регіонах України - від 2,6% у Миколаївській до 77,7% у Закарпатській областях.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини, чому не дешевшає морква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути