вівторок, 07 листопада 2017 11:43

Назвали області, де найнижчі ціни

Назвали області, де найнижчі ціни
У цілому по Україні за жовтень найбільше впали ціни на гречку, цукор, свинину та моркву. Фото: nuhealings.com

За жовтень ціни на продукти у деяких областях знизилися.

"Після заяв Володимира Гройсмана про здешевлення м'яса ціни на свинину та курку дійсно дещо знизились. Необхідно відзначити, що найбільше зниження ціни, на 6,7 гривень за кілограм, на свинину відбулось у Вінницькій області", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи зникне сіль з полиць магазинів

У цілому по Україні за жовтень найбільше впали ціни на гречку – на 2,5 грн за кілограм і на цукор – на 1,7 грн. Кілограм свинини подешевшав на 1,3 грн, а моркви – на 1 грн. Капуста стала дешевшою на 90 коп., а цибуля і куряча тушка – на 80 коп.

У Дніпропетровській області найбільше знизились ціни на молочну продукцію: молоко – на 5,5%, вершкове масло – на 2,5%. Крім того, цей регіон є лідером з падіння цін на борошно – на 2,5% і соняшникову олію – на 1,5%.

На 9% знизилася вартість яловичини в Одеській області. Макаронні вироби стали дешевшими на 5%, а м'який сир — на 2 %.

На Рівненщині подешевшали куряча тушка на 6%, сметана – на 4% та морква – аж на 27%. Львівська область є лідером здешевлення цін на овочі, а Чернігівщина – на соціальний хліб.

"Серед причин здешевлення є як суто внутрішні тенденції, так і світові. Так, вартість цукру та вершкового масла знижується в усьому світі. Тому і в Україні ціни поступово стають меншими. Що стосується гречки, то ціна на неї була завищеною. Овочі дешевшають, бо виробники продовжують продавати свій врожай. З настанням холодів ціни на овочі зростуть", - додав Дорошенко.

Україна продовжує лідирувати в рейтингу зростання цін на продукти харчування серед країн Європи. Наша держава також відзначилася досить високим рівнем інфляції (16,4%). У Європі вона становить менше 3%.

Зараз ви читаєте новину «Назвали області, де найнижчі ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути