неділя, 12 листопада 2017 21:10

Назвали найактуальнішу вакансію у столиці

Назвали найактуальнішу вакансію у столиці
Помічник вихователя отримує 2800 гривень зарплатні, тому на таку посаду не хочуть іти працювати.Фото:ldolyna-berizka.edukit.sumy.ua

Одною з найбільш затребуваних вакансій у столиці стала посада помічника вихователя. У столиці шукають 758 нянь. Помічників бракує в кожному другому дитсадку. Про це розповів працівник кадрової агенції Сергій Чермаков.

Щоб заохотити працівників йти на роботу їм пропонують безкоштовно вивчити іноземну мову чи влаштувати дитину в садочок поза чергою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота мрії: $10 тис. на місяць тому, хто буде жити на курорті в Мексиці

"В один із садочків шукали няню, то їй безкоштовно дарували щомісяця абонемент у спортзал. Ще одній няні пропонували раз на місяць відвідати косметичний салон. В Києві найчастіше пропонують влаштувати дитину поза чергою. Також пропонують танцювати, чи зробити безкоштовно манікюр. Більшість пропозицій не спрацьовують, бо нянями працевлаштовуються жінки у віці 45-56 років", - каже Сергій Чермаков.

Середня зарплатня няні по Україні 2800 гривень на руки.

"Зарплату нянь та технічних працівників давно треба переглядати. Її можна піднімати за рахунок місцевих бюджетів. Найкритичніша ситуація в Івано- Франківську та Львові. Щотижня маємо по 20-30 нових вакансій. Місцеві жінки їдуть працювати у Польщу. Їх беруть без освіти та знання мови на зарплату, яка у 7 разів вища від нашої", - додав експерт.

В Україні 20% працівників отримують нижчі за мінімальний розмір у 3200 грн заробітні плати. 2016 року тих, хто отримував менше 3200 грн, нараховувалось понад 40%.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найактуальнішу вакансію у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути