пʼятниця, 26 червня 2020 13:46

Назвали країни, в які зможуть подорожувати українці

Назвали країни, в які зможуть подорожувати українці
Туніс готовий приймати українців з 27 червня, а з 1 липня для українців відкриється Туреччина pixabay.com

Низка країн вже прийняла рішення про відкриття своїх кордонів для українських туристів. Наприклад, Туніс готовий приймати українців з 27 червня, а з 1 липня для українців відкриється Туреччина. Про це повідомило Державне агентство розвитку туризму в офіційному Telegram-каналі.

При цьому для в'їзду до Тунісу потрібно пройти тестування на коронавірус (після прибуття в аеропорт). До Туреччини ж планують пускати без самоізоляції і тестування.

Агентство також оновило список країн, які вже готові приймати українців. Без обмежень на кордоні пускають в такі держави:

• Албанія;

• США;

• Ірландія;

• Сербія.

За умови дотримання карантину протягом 14 днів українці можуть відвідати такі країни:

• Велика Британія;

• Білорусь.

Для в'їзду в Чорногорію потрібно проведення ПЛР тесту на Covid-19 в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189 або ISO / IEC 17025. Експрестест не підходить. Тест має бути зроблений не раніше ніж за 72 години до приїзду (йдеться саме про здачу аналізу, а не про отримання результатів). Результати тесту повинні бути роздруковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці можуть повернути жорсткий карантин

При цьому українців просять не їхати в Чорногорію автомобілем.

"Хорватія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Румунія формально досі забороняють транзит своєю територією і навіть при наявності всіх підтверджуючих документів, кожна з цих країн може заборонити вам транзитний проїзд в Чорногорію. Сербія – відкрита для в'їзду і транзиту, проте вона знаходиться в "червоному списку" Чорногорії, тому вам може бути відмовлено у в'їзді в Чорногорію з Сербії (навіть за умови транзиту)", – пояснили в посольстві.

Коли ситуація з коронавірусом в Україні покращиться, можливість відкриття кордонів для українців розглянуть Кіпр, Грузія і Греція.

А ось ті, хто приїжджає в Україну з країн "червоної зони", повинні проходити обсервацію 14 днів. Мандрівники з "зелених країн" можуть в'їжджати без перешкод за наявності страхового поліса.

Українцям можуть дозволити в'їзд до Європейського Союзу. Про це йдеться в одному з проєктів рішень про відкриття кордонів Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, в які зможуть подорожувати українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути