середа, 20 березня 2019 14:39

Назвали банкноти, які найчастіше підробляють

Торік в Україні з обігу вилучили менше підроблених банкнот, ніж у 2017-му. Кількість і сума фальшивих гривневих банкнот зменшилася на 30% і 41% відповідно.

Так, у 2018-му вдвічі зменшилася кількість підроблених банкнот номіналом 500 і 20 грн. На 25% менше стало фальшивих 50-гривневих купюр, повідомила прес-служба Нацбанку.

Щоправда, на 17% і 13% відповідно зросла кількість вилучених підроблених банкнот номіналами 200 і 100 грн. Торік 99% вилучених з обігу підроблених банкнот припадали на купюри номіналом 500, 100, 50 та 200 грн.

Автор: Нацбанк
  Найчастіше виявлені підроблені банкноти збувалися через каси закладів швидкого харчування, торгівлі і автозаправних станцій.
Найчастіше виявлені підроблені банкноти збувалися через каси закладів швидкого харчування, торгівлі і автозаправних станцій.

Вилучені з обігу фальшиві банкноти номіналом 1-20 грн становили 1% від усіх підробок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які банкноти зношуються найчастіше

"В основному підроблені банкноти гривні виготовляють з використанням струменевих і лазерних принтерів. Також поліграфічним способом. Найчастіше виявлені підроблені банкноти збувалися через каси закладів швидкого харчування, торгівлі і автозаправних станцій", - наголосили у прес-службі НБУ.

Торік Нацбанк знищив 663 млн шт. непридатних до обігу банкнот на суму 47,4 млрд грн. Порівняно з 2017-м сума і кількість непридатних банкнот скоротилися на 6,2% і 16,7% відповідно. Тоді утилізували 795,7 млн ​​шт на 50,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали банкноти, які найчастіше підробляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути