понеділок, 09 липня 2018 17:25

Назвали банки, яким належать знайдені мільйони на смітнику

Автор: volynua
   Дніпро: порізані мільйони гривень належать "Ощадбанку" та "Приватбанку"
Дніпро: порізані мільйони гривень належать "Ощадбанку" та "Приватбанку"

Мішки з подрібненими грішми, які знайшли у лісосмузі поблизу Дніпра, належать 2 банкам.

Поряд із пакетами були бирки із зазначенням банків, яким належить валюта. Серед них - Ощадбанк і Приватбанк. На бирки також нанесені печатки Національного банку України, пише "Сегодня".

"Були також невеликі розпаковані пакети, в яких знайдені картонні вкладиші з найменуванням купюр і їхнім номіналом із зазначенням, що цих купюр – 1000 штук. Купюри номіналом в 5, 10, 20, 50, 100 і 200 гривень", – наголошують у поліції.

У свою чергу, в Національному банку України пояснили, що подрібнення купюр застосовується тільки до тих грошей, які вийшли з ужитку через зношеність банкнот.

"Знищення банкнот відбувається повністю в автоматичному режимі в регіональних підрозділах Національного банку і Центральному сховищі (Київ). Банкноти ріжуться на дрібні частини, подрібнена маса збирається в мішки або подається в спеціальний прес, який робить з подрібненої маси брикети. Відновити порізану банкноту неможливо", – розповідають в прес-службі банку.

Після подрібнення гроші відправляються на утилізацію на спеціальних сміттєвих полігонах твердих промислових відходів компанії, з якою у банку укладений договір.

"Національний банк зробив відповідний запит в компанію, яка здійснює утилізацію відповідно до договору, для з'ясування обставин події. У разі виявлення порушень умов договору Національний банк вживатиме адекватних заходів", – додали в прес-службі.

Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У коробці з-під взуття знайшли вазу за 16,2 млн євро

Вчора у Дніпрі в лісосмузі на Криворізькому шосе поліцейські виявили майже 30 мішків з купюрами від 5 до 200 гривень. Дорогу і незвичайну знахідку копи виявили випадково, коли приїхали на виклик про підпал сміття.

Деякі пакети були запаковані, а деякі – розірвані. У середині були дрібно порізані купюри українських гривень.

Зараз ви читаєте новину «Назвали банки, яким належать знайдені мільйони на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути