Ексклюзиви
середа, 07 червня 2017 21:10

Назвали банки, які закрили найбільше відділень

Назвали банки, які закрили найбільше відділень
Найбільше банківських відділень в Україні працювало в 2009 році. Фото: Днепр Час

Банки закрили 26% відділень, з початку минулого року. Лідери по скороченню філіалів - державні банки, передає Лига.net.

Найбільше банківських відділень в Україні працювало в 2009 році - 22974. Станом на 1 квітня 2017 року залишилося 10011 відділень.

Ощадбанк за 2016 рік скоротив 16% відділень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд гарантування виставив на продаж найдорожчий лот

"Зараз у нас найбільше точок по всій Україні - 3528. Оптимізація мережі продовжиться і в 2017 році. Неефективні відділення будуть закриті", - говорить Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Після націоналізації, Приватбанк закрив 341 відділення. Зараз мережа нараховує 2247 підрозділів по всій Україні. Також скорочує кількість відділень Райффайзен Банк Аваль. За минулий рік закрилося 85 філіалів.

Розширювали мережу в минулому році невеликі банки. Акордбанк збільшив кількість підрозділів з 4 до 58. Найбільше їх зосереджено в Києві, Полтаві та Дніпропетровській області. У два рази збільшив кількість відділень банк Січ. За рік фінустанова відкрила 32 нові підрозділи. Більшість знаходяться в Києві, Львівській та Черкаській області. У трійку лідерів по відкриттю нових відділень увійшов державний Укргазбанк. У минулому році на обслуговування в цю фінустанову перейшли всі митниці ДФС. Відкрилися 53 нові відділення. Всього їх по Україні - 232.

Банкіри впевнені, що з кожним роком потреба в відділеннях буде поступово знижуватися. Більшою популярністю серед клієнтів користуються інтернет-сервіси, термінали.

В Україні в обігу 58,1 млн платіжних карток, повідомили в Національному банку. За січень – березень 2017 року частка безготівкових платежів з використанням платіжних карток в Україні зросла до 38,4%. На початку року було – 35,5%.

Зараз ви читаєте новину «Назвали банки, які закрили найбільше відділень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути