четвер, 31 жовтня 2013 22:55

Нардеп Немілостівий порадив тимчасово не виплачувати борги в Україні

Нардеп Немілостівий порадив тимчасово не виплачувати борги в Україні
Віталій Немілостівий. Фото: ipress.ua

Позафракційний народний депутат Віталій Немілостівий вважає, що кошти з державного бюджету мають бути спрямовані насамперед на розвиток економіки, а не на погашення боргів.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу ТВі.

Немілостівий зазначив, що Україна повинна була оголосити дефолт ще наприкінці 2008 року.

"Що стосується дефолту, я вважаю, що ми втратили час — нам треба було оголошувати дефолт наприкінці 2008 року. Другий раз ми втратили час 2010-го — треба було оголошувати дефолт після виборів президента", - зазначив політик.

За його словами, у тому становищі, коли в нас десята частина бюджету йде на погашення боргів замість того, щоб спрямовуватись на розвиток економіки, варто було б один раз призупинити ці виплати.

"Нічого страшного не сталося б, економіка працювала би. Направити кошти на розвиток вітчизняної економіки, і з тих доходів, тих надходжень, які були би збільшені, створити реструктуризований графік і виплачувати ці борги", – наголосив Немілостівий.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, заборгованість по зарплаті на комунальних підприємствах з початку року зменшилася на 21 млн грн або на 41,3%.

Водночас, як повідомили у Міністерстві фінансів, дефіцит державного бюджету України в січні-вересні 2013 року склав 35,2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Немілостівий порадив тимчасово не виплачувати борги в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути