середа, 13 березня 2013 19:47

Найближчі два роки вторинна нерухомість не подорожчає

Найближчі два роки вторинна нерухомість не подорожчає
Фото: kanzas.ua

На ринку вторинного житла Києва подорожчання немає і не буде. Про це під час прес-конференції заявив голова Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень.
За його словами, невелике зростання цін на рівні 0, 65% помітний виключно в сегменті дешевого житла, що пов'язано з дефіцитом пропозиції.
Глава ріелторської палати Віктор Несін спрогнозував, що ціни не зростатимуть в найближчі 2 роки.

"Я не бачу ніяких передумов зростання цін і пожвавлення ринку вторинного житла до 2015 року. В українців немає грошей на нерухомість: зарплати не зростають, немає грошових накопичень. Відсутня іпотека. Банкіри майже в один голос кажуть, що про іпотеку до 2015 року можна не говорити. Є певне пожвавлення серед осіб, які продають двокімнатну, щоб купити трикімнатну, наприклад, - зауважив Несін.

Натомість, з його слів, на 15% здорожчала оренда квартир, особливо однокімнатних та двокімнатних. Найдешевша однокімнатна квартира в столиці коштує 3 тис грн.

"Такі квартири розходяться за два-три дні. На підвищення цін на оренду житла в Києві вплинула велика кількість іногородніх студентів та заробітчан", - додав глава ріелторської палати.
На думку ріелторів, ринок вторинного житла сезонно пожвавився в березні місяці, але говорити про те, що на нього вплинули проблеми з реєстрацією нерухомості або податком на нерухомість, не можна.

Зараз ви читаєте новину «Найближчі два роки вторинна нерухомість не подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути