Ексклюзиви
середа, 26 лютого 2020 12:20

Найбільший виробник курятини МХП забороняє використовувати антибіотик для профілактики

Найбільший виробник курятини МХП забороняє використовувати антибіотик для профілактики
Директор по маркетингу МХП Марина Сергієнко: "На птахофабриках МХП заборонено використовувати гормони росту". Фото: Цензор.НЕТ

Найбільший виробник курятини в Україні - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) проти використання гормонів росту та антибіотиків для профілактики захворювань птиці.

Про це в інтерв'ю УНН розповіла директор з маркетингу МХП Марина Сергієнко.

За її словами, використання антибіотиків із метою профілактики захворювань птиці було і є заборонено у компанії.

"Антибіотики застосовуються виключно з метою лікування хворого стада. Після встановлення діагнозу і визначення чутливості збудника захворювання до певного виду антибіотиків — проводяться лабораторні дослідження. Так чинять усі компанії, для яких питання благополуччя й гуманного ставлення до птаха пріоритетні. І якщо вам хтось скаже, що в Україні є виробник, у якого птиця не хворіє, або він її не лікує — це неправда.

Ми не використовували і зараз не використовуємо препарати, які визначені ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров'я) як критично важливі для медицини людини. Якщо антибіотик був використаний, обов'язково враховується період каренції препаратів, тобто період очікування з метою виведення речовини з організму тварини. Але знак "Без антибіотиків" до такої продукції вже не застосовується", - розповіла вона.

Більше того, на птахофабриках МХП заборонено використовувати гормони росту, додає Сергієнко. Тобто у годуванні вони не використовуються, а також не вводяться в раціон будь-яким іншим способом, уточнила вона.

"Компанія є прихильником світових лідерів у галузі генетики птиці та племінних бройлерів і закуповує курчат для батьківських стад лише в найкращих міжнародних виробників. Птиця дійсно росте швидко, що обумовлено особливостями породи, а також завдяки професійно підібраній, збалансованій системі харчування, яку контролює окремий відділ", - каже Сергієнко.

МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює усі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (в тому числі через франчайзингові точки МХП).

Зараз ви читаєте новину «Найбільший виробник курятини МХП забороняє використовувати антибіотик для профілактики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути