понеділок, 21 вересня 2020 11:03

Найбільші світові банки дозволили "відмити" $2 трлн: перелік установ

Найбільші світові банки дозволили "відмити" $2 трлн: перелік установ
Пакет файлів містить 2121 повідомлення про підозрілу діяльність. Фото: unsplash

Низка найбільших банків світу дозволяли клієнтам переміщувати "брудні" гроші. Про це свідчить новий витік даних, пов'язаний із транзакціями на суму майже $2 трлн.

Йдеться про пакет файлів FinCEN - мережі з боротьби з фінансовими злочинами при міністерстві фінансів США. Банки повинні повідомляти цей орган про всі підозрілі дії з коштами в доларах США, навіть якщо транзакції відбувалися в інших країнах.

Пакет файлів містить 2121 повідомлення про підозрілу діяльність. Серед банків, які дозволили зловмисникам переміщувати "брудні" гроші: HSBC, Barclays Bank, JP Morgan Chase, Deutsche Bank, повідомляє "Європейська правда".

Центральний банк Об'єднаних Арабських Еміратів не відреагував на попередження про місцеву фірму, яка допомагає Ірану ухилятися від санкцій. А Standard Chartered переводив готівку в Arab Bank понад 10 років після того, як рахунки клієнтів у йорданському банку використовувалися для фінансування тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін спростив процедуру оформлення пільгових кредитів

Є свідчення, що Barclays Bank у Лондоні дозволив Аркадію Ротенбергу, одному з найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна, обходити санкції та продовжити користуватися фінансовими послугами на Заході.

Українці найчастіше намагаються відкрити банківські рахунки в Європі. Серед найпопулярніших країн: Швейцарія, Австрія, Ліхтенштейн, Люксембург і Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші світові банки дозволили "відмити" $2 трлн: перелік установ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути