Ексклюзиви
понеділок, 04 вересня 2023 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбільші банки Китаю надають Росії мільярдні позики

Найбільші банки Китаю надають Росії мільярдні позики
Китайські банки збільшили свій загальний вплив на Росію. Фото: eastnews.ua

Найбільші банки Китаю збільшили загальний вплив на Росію з $2,2 млрд на початку 2022-го до $9,7 млрд наприкінці березня цього року.

Фінустанови КНР виділяють Російській Федерації мільярдні позики, пише Financial Times. Це відбувається, оскільки західні кредитори через санкції відходять від співпраці з країною-агресоркою.

"Банк Китаю, Індустріально-комерційний банк Китаю, Китайський будівельний банк і Сільськогосподарський банк Китаю посилили свій вплив на банківський сектор РФ від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Вони збільшили свій загальний вплив на мільярди доларів", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія у серпні втратила військової техніки на $1,2 млрд – Forbes

Видача кредитів китайськими банками російським фінансовим установам, що часто здійснюється в юанях, замість доларів або євро, свідчить про те, що санкції починають впливати, прокоментував виданню ситуацію заступник директора з розвитку Київської школи економіки Андрій Онопрієнко.

Китай наростив постачання у РФ екскаваторів саме тоді, коли окупанти починали будувати фортифікаційні укріплення на захоплених українських територіях.

У перші сім місяців 2023 року обсяг двосторонньої торгівлі між КНР і Росією зросли на 36%. Значна кількість в цих обʼємах стосується техніки, яка може бути використана у військових цілях.

Зокрема РФ більш ніж утричі наростила імпорт китайських екскаваторів, коли почала будувати оборонні укріплення на тимчасово окупованих територіях України. Процес почався після успішних наступальних операцій України на сході та півдні країни.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші банки Китаю надають Росії мільярдні позики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути