пʼятниця, 20 липня 2012 15:08

"Нафтогаз" викупив в Укрексімбанку ОВДП на 1 мільярд гривень

"Нафтогаз" викупив в Укрексімбанку ОВДП на 1 мільярд гривень
НАК "Нафтогаз України" 19 липня купив облігації внутрішньої держпозики. Фото: obozrevatel.com

НАК "Нафтогаз України" 19 липня купив облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) у ПАТ "Укрэсксимбанк" на загальну суму 1 млрд 17,08 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, закупівля ОВДП здійснюється за процедурою в одного учасника відповідно до підпункту 3 пункту 2 статті 39 закону України від 01 червня 2010 р. № 2289-VI "Про здійснення державних закупівель".

Зазначимо, "Укрексімбанк" регулярно купує у "Нафтогазу" ОВДП на умовах РЕПО. Загальна сума таких операція "Нафтогазу" зі всіма банками з початку року досягла 40,98 млрд грн.

Вчора стало відомо, що "Нафтогаз" купить ОВДП у "Дельта Банку" на 1,84 млрд грн.

Водночас, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" має намір залучити у "Укргазбанку" кредит на 2,489 млрд грн. Також "Нафтогаз" має намір продати "Промінвестбанку" 500 тис. ОВДП на загальну суму 500 млн грн. Ще 105 тис. ОВДП на загальну суму 105 млн грн "Нафтогаз" має намір продати "Укрексімбанку".

Зазначимо також, що в березні набрав чинності закон, що передбачає надання права Кабінету міністрів України здійснити випуск ОВДП у сумі 7,4 млрд грн з подальшим придбанням у власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз України".

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" викупив в Укрексімбанку ОВДП на 1 мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути