середа, 01 січня 2020 23:42

Нафтогаз відділився від ГТС України

Нафтогаз відділився від ГТС України
Нафтогаз провів анбандлінг. Фото: РБК

З 1 січня оператор газотранспортної системи (ГТС) вийшов з групи Нафтогаз і належить Магістральним газопроводам України, які в свою чергу належить Міністерству фінансів України.

"Сьогодні керівники АТ "Укртрансгаз" і АТ "Магістральні газопроводи України"(МГУ) підписали акт прийому-передачі, після чого ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" перейшов у володіння МГУ. У свою чергу Оператор ГТС України сьогодні ж окремим актом прийняв на баланс активи української ГТС від "Укртрансгазу", - йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз".

Акт прийому-передачі містить більше 47 тисяч одиниць балансовою вартістю понад 32 млрд грн.

"Цей акт узгодили всі залучені до процесу анбандлінга ГТС боку - НАК "Нафтогаз України", Фонд державного майна, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, Міністерство фінансів, Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища", - відзначили в "Нафтогазі".

Це був завершальний етап процесу відділення газотранспортної системи України від Нафтогазу. Таким чином, анбандлінг ГТС завершено вчасно, незалежний оператор почав самостійну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок на Новий рік: почали качати газ через Україну за новим тарифом

Нагадаємо, на початку грудня 2019 року в Україні набув чинності закон про створення незалежного оператора ГТС, який був необхідний для завершення процесу створення незалежного оператора газотранспортної системи відповідно до європейських правил.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз відділився від ГТС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути