вівторок, 27 жовтня 2020 11:14

Нафтогаз підвищив тарифи для населення

Нафтогаз підвищив тарифи для населення
В рамках пакету "Місячний" ціна становить 6,33 грн/куб. Фото:

Постачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для своїх клієнтів на листопад на 34,7% – до 6,33 грн/куб із ПДВ, без урахування вартості розподілу.

Ця ціна дійсна для споживачів, які використовують пакет "Місячний". В рамках пакету "Річний" ціна становить 6,45 грн/куб, повідомляє сайт Нафтогазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили запаси палива на зиму

Тариф "Місячний" не дає змогу застрахуватися від подальших цінових коливань. Натомість, клієнти, які підключили тариф "Річний" в попередні періоди, продовжуватимуть сплачувати за газ за ціною, яку зафіксували при переході на річний тариф.

В компанії назвали причину подорожчання - сезонність цін на газ: чим ближче до зими – тим вище попит на газ і вища вартість. Втім, запевнили, що цього року сховища газу заповнені більш ніж на 90%, тому ціни зростатимуть повільніше, ніж зазвичай.

У жовтні 2020 року вартість газу в Європі зросла на 26%. Як наслідок, Нафтогаз переглянув ціну для українських виробників тепла.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз підвищив тарифи для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути