середа, 30 січня 2019 17:23

Нафтогаз назвав умови, за яких встановить газові лічильники українцям

Нафтогаз назвав умови, за яких встановить газові лічильники українцям
Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв: "Нафтогаз завжди підтримував якісний і прозорий облік споживання газу. Але нам потрібен контракт зі споживачем газу". Фото: LIGA.net

Щоб почати встановлювати газові лічильники, Нафтогазу потрібно підписати контракт зі споживачем. Крім того, уряду необхідно затвердити план з джерелом фінансування цієї ініціативи.

"Нафтогаз завжди підтримував якісний і прозорий облік споживання газу. Але нам потрібен контракт зі споживачем газу. Його може підписати наша газопостачальна компанія найближчим часом", - заявив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв на прес-конференції 30 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям знизили завищені норми споживання газу

Друга умова - фінансування. Кабінет міністрів повинен затвердити фінансовий план.

"Думаю, що найпростішим джерелом може бути зменшення дивідендного навантаження на НАК "Нафтогаз". Їх частину можна скерувати на встановлення лічильників", - наголосив Коболєв.

30 січня на засідання уряду Кабінет міністрів запропонував Нафтогазу забезпечити всі домогосподарства газовими лічильниками.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, установка індивідуальних лічильників газу для населення коштуватиме Нафтогазу близько 2,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз назвав умови, за яких встановить газові лічильники українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути