понеділок, 28 серпня 2017 22:17

Нафтогаз хоче монополізувати ринок

Нафтогаз хоче монополізувати ринок
"Асоціація газового ринку України" виступає проти передачі функцій регіональних газозбутових підприємств до НАК "Нафтогаз України". Фото: 112

"Асоціація газового ринку України" виступає проти передачі функцій регіональних газозбутових підприємств до НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться у заяві асоціації.

Таким чином в асоціації відреагували на заяву комерційного директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, який закликав Кабмін позбутися посередників при поставках газу населенню.

Зокрема у прес-службі повідомили, що "далеко не всі облгази та їхні збутові "дочки" належать Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа", як стверджував представник НАК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаазький суд розпочинає справу "Нафтогазу" проти Росії

У асоціації також назвали заяву Вітренка про великі втрати на існування "газзбутів" маніпулятивними: "Націнка" газзбутів становить від 0,75 до 2,13% від ціни газу для населення, що дозволяє утримувати абонентські служби, вести облік розрахунків по кожному абоненту по всій країні".

"Створення газзбутів було кроком до лібералізації газового ринку. З монопольних облгазів у 2015 році виділили діяльність з реалізації газу для створення конкуренції при його постачанні. А ініціатива Вітренка - - це згортання лібералізації", - йдеться у заяві.

Завдяки війні реформа Нафтогазу просунулася значно далі, ніж можна було уявити ще кілька років тому. Про це в інтерв'ю журнал" розповів президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз хоче монополізувати ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути