Ексклюзиви
середа, 27 березня 2024 12:40

Нафта стрімко подешевшала на тлі заяви США

Нафта стрімко подешевшала на тлі заяви США
Нафта дешевшає через зростання запасів в США. Фото: pixabay.com

Нафта дешевшає через зростання запасів у Сполучених Штатах Америки.

Світові ціни на нафту знижуються на тлі повідомлення про те, що запаси сирої нафти у найбільшого її споживача у світі стрімко зросли, пише Reuters.

"Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,74 долари до 85,5 долари за барель. Термін дії травневого контракту закінчується 28 березня, а червневий контракт, який більш активно торгується, подешевшав на 0,68 долари до 84,9 за барель. Також ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) з поставкою в травні впали на 0,64 долара до 80,98 долара", - йдеться у повідомленні.

Цього тижня ціни впали. Вони досягли максимуму з жовтня минулого тижня і залишаються приблизно на 3% вищими за середню ціну закриття в перший тиждень березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США стежить за військовою співпрацею РФ і КНДР

ОПЕК+ навряд чи застосує будь-які зміни в політику видобутку нафти до повної зустрічі міністрів у червні цього року.

"Зростання запасів нафти в США та очікування потенційної бездіяльності ОПЕК+ у її політиці видобутку наступного тижня призвели до подальшого розкручування цін на нафту", - заявив ринковий стратег компанії IG Джун Жун.

Запаси сирої нафти в США зросли на 9,3 млн барелів за тиждень, що закінчився 22 березня, повідомляють ринкові джерела з посиланням на дані Американського інституту нафти. Запаси дистиляту також зросли на 531 тис. барелів. Водночас запаси бензину впали на 4,4 млн барелів.

Росія попри санкції ООН почала постачати нафту до КНДР. Супутникові знімки підтвердили, що два судна вирушили з порту "Східний" до порту "Чонджін" у КНДР, де, імовірно, розвантажилися.

Поставки на тлі постачання КНДР тисяч контейнерів зі снарядами до РФ - явний бартерний обмін зброї на нафту, що відкрито суперечить санкціям, які Володимир Путін підписав особисто. Це ілюструє траєкторію розвитку Росії за останні роки від міжнародного спойлера до держави поза законом.

Снаряди КНДР допомогли Росії у війні проти України. Порт "Східний" також використовувався як хаб для російських кораблів, що беруть участь у торгівлі зброєю між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Нафта стрімко подешевшала на тлі заяви США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути