Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 21:10

Нацбанк випустить незвичні монети
16

Монету "Вепр" введуть в обіг 27 лютого 2018 року.
Фото: bank.gov.ua
На реверсі монети ліворуч на дзеркальному тлі зображено вепра, праворуч від якого на матовому тлі - вертикальний напис Вепр.
Монету "Дельфін" введуть в обіг 27 лютого 2018 року.
На реверсі монети ліворуч на дзеркальному тлі зображено дельфіна, стилізовані хвилі, праворуч від яких - вертикальний напис Дельфін.
Монета "Павич" введена в обіг 9 листопада 2016 року.

Завтра, 27 лютого Нацбанк введе в обіг нові пам'ятні монети "Дельфін" і "Вепр". Вони увійдуть в серію "Фауна в пам'ятках культури України".

Монети номіналом 5 грн виготовлені зі срібла 925 проби. Їх маса - 15,55 г, діаметр — 33 мм. Матимуть тираж 4000 штук кожна, повідомили у прес-службі НБУ.

Угорі монет розміщено малий Державний Герб України та напис Україна. Під ним рік карбування монети і номінал 5 гривень. У центрі знаходиться позолочене зображення дельфіна чи вепра, відповідно.

У Нацбанку нагадали, що пам'ятні монети — це дійсний платіжний засіб України. Обов'язкові до приймання без будь-яких обмежень за номінальною вартістю до всіх видів платежів.

В Україні 15 лютого з'явилися нові пам'ятні монети номіналом 2 і 5 грн. Вони увійшли в серію "Видатні особи України". Присвячені персоні Любомира Гузара. Монету номіналом 5 грн зі срібла 925 проби випустили тиражем 2 тис. штук. 2-гривнева монета масою 12,8 г зроблена з нейзильберу. Її діаметр - 31,0 мм, тираж – 45 тис. штук.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк випустить незвичні монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути