Ексклюзиви
субота, 11 вересня 2021 18:47

Нацбанк випустив колекційний набір "Монети України 2021 року"

На честь 25-річчя гривні Національний банк випустив колекційний набір "Монети України 2021 року".

25 років тому, у вересні 1996 року, в обіг увійшла нова українська валюта - гривня, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Національного банку Кирило Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік передав до музею десятки старовинних монет

"Сьогодні ми навіть уявити не можемо нашу країну без власної національної валюти, адже вона стала одним із важливих символів державності та економічної незалежності України. Зараз Національний банк забезпечує економіку держави банкнотами і монетами національної валюти необхідних номіналів високої якості, які виготовляються на сучасному потужному українському Банкнотно-монетному дворі", - пише Шевченко.

До набору входять: пам'ятна медаль, присвячена 25-річчю грошової реформи в Україні, розмінні монети номіналами 10 та 50 копійок та обігові монети номіналами 1, 2, 5, 10 гривень.

Зараз їх приблизно 10% від загальної кількості монет у обігу. З часом їх ставатиме все більше, адже вони поступово замінюють відповідні банкноти.

Придбати цей колекційний набір кожен охочий зможе через інтернет-магазин нумізматичної продукції Національного банку України або у банків-дистриб'юторів.

Автор: Нацбанк
 
Автор: Нацбанк
 
17 травня в обіг ввели золоту пам'ятну монету номіналом в 1 грн. Монета відтворює дизайн обігової монети "Володимир Великий" номіналом 1 гривня зразка 2004 року, що присвячена видатному державному та політичному діячеві, творцю середньовічної європейської держави Руси -України - князю Київському Володимиру Великому.
Зараз ви читаєте новину «Нацбанк випустив колекційний набір "Монети України 2021 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути