вівторок, 26 квітня 2016 09:22

Нацбанк сказав, якою буде інфляція до кінця року

Нацбанк сказав, якою буде інфляція до кінця року

Національний банк України зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року. І це незважаючи на те, що у першому кварталі інфляція знижувалася швидше, ніж прогнозувалося в січні.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

"Незмінність прогнозу пов'язана насамперед з тим, що більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції у січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер, і їхній вплив буде нівельовано в наступних періодах. Також повернення показника інфляції до цільових значень буде підтримане зростанням цін на світових товарних ринках", - йдеться у повідомленні.

НБУ прогнозує, що економіка України зросте в 2016 році. Реальний ВВП вже за результатами першого кварталу продемонструє приріст, хоч і незначний. У цілому за рік Національний банк передбачає зростання на рівні 1,1%.

"З одного боку, очікування Національного банку щодо динаміки цін на світових товарних ринках покращилися. З іншого боку, сприятливий вплив цього фактору може бути нівельований погіршенням ділових очікувань та настроїв інвесторів у разі затримки з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом", - повідомляє регулятор.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк сказав, якою буде інфляція до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути