субота, 01 квітня 2017 11:11

На Укрзалізниці виявили факт розкрадання 20 млн

На Укрзалізниці виявили факт розкрадання 20 млн
На закупках колій нажилися чиновники. Фото: Єдність

Про незаконне заволодіння посадовими особами одного з підприємств "Укрзалізниці" 20 млн грн. заявляє спеціальна антикорупційна прокуратура (САП). Гроші отримали під час тендерних закупівель у 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Слідчі НАБУ встановили, що керівники підприємства перерахували на рахунки фіктивних підприємств кошти за послуги, які не надавались. Податки з них не заплатили. Антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського районного суду обвинувальний лист.

"В результаті здійснення у 2015 році державної закупівлі елементів кріплень для залізничної колії за попередньою змовою із службовими особами комерційних підприємств, володіючи інформацією про реальну ринкову вартість предмету закупівлі, умисно та всупереч інтересам державного підприємства акцептували попередньо узгоджені, завищені на суму понад 20 млн грн. цінові пропозиції одного з цих комерційних підприємств, та зловживаючи своїм службовим становищем, перерахували відповідні кошти на його розрахункові рахунки", - повідомляють у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця відмовиться від "кусливих" ковдр і старих рушників

Після реорганізації Укрзалізниці у 2016 році посадові особи відомства мали на меті привласнити за подібною схемою 43 млн. грн. Вони передали нову цінову пропозицію до тендерного комітету. Однак коштів не отримали - один з учасників торгів звернувся зі скаргою до антимонопольних органів, а ті почали процес розслідування.

"Це не виключає кримінальної відповідальності вказаних осіб за скоєння закінченого замаху на заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15 КК України)", - повідомляють у прес-службі САП.

Глава "Укралізниці" Войцех Балчун, незважаючи на скандал з тендером на поставку 6 дизельних поїздів, продовжує лобіювати інтереси польських виробників. Він зазначив, що в конкурсі на закупівлю шести дизельних поїздів Крюківський вагонобудівний завод заздалегідь програє польській компанії PESA.

Зараз ви читаєте новину «На Укрзалізниці виявили факт розкрадання 20 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути