Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 16:34

На пов'язаний із Медведчуком нафтопровід наклали арешт

На пов'язаний із Медведчуком нафтопровід наклали арешт
Службовці ТОВ "ПрикарпатЗахідТранс" за допомогою підроблених документів незаконно заволоділи державним майном. Фото: unsplash

На частину магістрального нафтопроводу "Самара - Західний напрямок" наклали арешт.

Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Раніше слідчі виявили, що службовці ТОВ "ПрикарпатЗахідТранс" за допомогою підроблених документів незаконно заволоділи державним майном вартістю понад 200 млн грн.

Арешт на частину нафтопроводу наклали на підставі доказів, зібраних СБУ, НАБУ, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Офісом Генерального прокурора.

"Будівлі, споруди, інші об'єкти, що розташовані в Україні та забезпечують діяльність нафтопродуктопроводу, передадуть від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яхта Медведчука за $200 млн не потрапила під санкції - Бігус

СБУ та НАБУ займаються передачею нафтопроводу під контроль акціонерного товариства "Укртранснафта", щоб зберегти цей об'єкт у державній власності.

Прикарпатзахідтранс експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" протяжністю близько 1,1 тис. км. Він використовується для прокачування дизельного палива з Росії та Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проєктна потужність магістралі - 3,5 млн т на рік.

Зараз ви читаєте новину «На пов'язаний із Медведчуком нафтопровід наклали арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути