середа, 16 березня 2022 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

На що можна витратити 6,5 тис. грн допомоги від держави - пояснюють у Мінцифрі

На що можна витратити 6,5 тис. грн допомоги від держави - пояснюють у Мінцифрі
Українці з територій, де ведуться бойові дії, можуть отримати 6,5 тис. грн єПідтримки. Фото: Михайло Федоров

Українці з територій, де російські загарбники ведуть бойові дії, можуть отримати допомогу у розмірі 6,5 тис. грн.

Заявку на єПідтримку подали вже 2,7 млн громадян України, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден надасть військову допомогу Україні на суму більш ніж $1 млрд - The Wall Street Journal

"У кілька кліків можна отримати на віртуальну картку за програмою єПідтримка 6,5 тисяч гривень. Можна перевести на іншу картку, з якої зняти ці кошти, можна сплачувати онлайн, можна телефоном сплачувати. Будь-які операції дозволено саме з цими коштами. Це зроблено, щоб українці могли зараз купити все необхідне і не думали про якісь складнощі", - наголосив він.

"Усі отримають ці гроші, і програма працює далі. Міністерство економіки працює над іншими подібними програмами", - додав міністр.

Українці, які втратили роботу через напад Росії, можуть отримати допомогу від держави під час війни. Розмір її – 6,5 тис. грн, а оформляється вона через Дію за аналогією з "ковидною тисячею".

Отримати гроші можна з 7 березня.

На цю допомогу можуть претендувати:

1. Діючі ФОП 1-4 групи, які сплатили ЄСВ за IV квартал 2021 року або в цілому за минулий рік.

2. Усі наймані працівники, за яких сплатили ЄСВ за IV квартал 2021 року або в цілому за минулий рік – крім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та Державної служби.

До переліку областей, де діятиме програма, увійшли: Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ.

Офіційно Мінцифри досі не оприлюднило алгоритм отримання коштів. Але вже відомо, що оформлення буде здійснюватися через "Дію" за принципом єПідтримки.

На эту помощь могут претендовать:

1. Действующие ФЛП 1-4 группы, уплатившие ЕСВ за IV квартал 2021 года или в целом за прошлый год.

2. Все наемные работники, за которых уплатили ЕСВ за IV квартал 2021 года или в целом за прошлый год, кроме работников бюджетных учреждений, фондов общеобязательного государственного страхования и Государственной службы.

В список областей, где будет действовать программа, вошли: Волынская, Донецкая, Житомирская, Запорожская, Киевская, Луганская, Николаевская, Одесская, Сумская, Харьковская, Херсонская, Черниговская области и Киев.

Официально Минцифры еще не обнародовало алгоритм получения средств. Но уже известно, что оформление будет осуществляться через "Дію" по принципу е-Поддержки.

Зараз ви читаєте новину «На що можна витратити 6,5 тис. грн допомоги від держави - пояснюють у Мінцифрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути