Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2013 16:52

На Кіпрі знищили документи про дії, що посилили кризу

На Кіпрі знищили документи про дії, що посилили кризу
Факт знищення важливих файлів виявили експерти міжнародної консалтингової компанії Alvarez & Marsa. Фото: obozrevatel.com

На Кіпрі почала роботу комісія із з'ясування обставин, які призвели до фінансової кризи. Проте частина електронних документів, які могли пролити світло на ситуацію, виявилась знищеною ще до початку розслідування, повідомив кіпрський телеканал PIK.

Факт знищення важливих файлів виявили експерти міжнародної консалтингової компанії Alvarez & Marsal, що проводила за дорученням ЦБ Кіпру аудиторську перевірку найбільших банків країни. Стертими виявилися документи, в яких йшлося про купівлю Банком Кіпру держоблігацій Греції, що знецінилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна у квітні теж не купує російський газ - міністр

За даними аудиторів, керівники Банку Кіпру без будь-яких видимих причин не тільки не скоротили вчасно позиції в паперах Греції, що переживає кризу, але і збільшили раніше встановлені ліміти інвестицій в грецькі держоблігації до 6 млрд євро. Тих, хто ухвалював це рішення, в Alvarez & Marsal вважають причетними до знищення викриваючих документів.

Компрометуючі документи зберігалися в електронному вигляді. Особи, що їх знищили, можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності.

/media/video/491169/1_491169.mp4

Зараз ви читаєте новину «На Кіпрі знищили документи про дії, що посилили кризу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути