середа, 25 квітня 2018 10:29

На 90% знизить викиди пилу: на ММК імені Ілліча запустили нову газоочистку

На 90% знизить викиди пилу: на ММК імені Ілліча запустили нову газоочистку
Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча ввів в експлуатацію перший комплекс сучасної газоочистки. Фото: Delo.ua

На аглофабриці Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча запустили перший комплекс сучасної газоочистки.

За інформацією прес-служби підприємства, нова система очищення агломераційних газів дозволить знизити на 90% викиди пилу і на 43% викиди оксидів сірки.

Устаткування і технології для проекту поставила італійська компанія Termokimik Corporation. Загальні інвестиції Групи Метінвест у реконструкцію аглофабрики становлять $220 млн.

У квітні завершено важливий етап проекту. У парі з першим ступенем газоочистки на агломашинах № 7,8,9 запустили фільтр рукавного типу.

Після завершення наладки і тестування систему переведуть у режим промислової експлуатації.

На першому місці газоочистки за допомогою сучасних італійських циклонів HURRICLONE відбувається первинне відсіювання зважених часток.

На другому ступені фільтруючі елементи доочищують газоповітряну суміш від пилу, і далі за допомогою додавання реагенту видаляються сполуки сірки.

Піймані за допомогою інноваційної системи очищення речовини повторно використовуються у виробництві.

"Метінвест за минулий рік забезпечив понад 10 відсотків усіх промислових інвестицій нашої країни. Компанія показує приклад усім, що потрібно інвестувати в економіку і екологічні проекти. Якщо вітчизняні інвестори не розвиватимуть у нашу країну, західні не прийдуть ніколи", - заявив народний депутат Вадим Новинський.

За словами генерального директора Групи Метінвест Юрія Риженкова, є чітка програма екологічної модернізації підприємств в Маріуполі, яка була розроблена разом з місцевою владою і громадою.

"До 2020-2021 року ми в більшості наших об'єктів будемо на рівні найкращих світових стандартів щодо викидів. У Україні робиться безліч частково екологічних проектів, але проектів такого масштабу як реконструкція аглофабрики комбінату імені Ілліча, спрямованих виключно на екологію, більше немає. Ми хочемо, щоб маріупольці із задоволенням жили в цьому місті, працювали і ростили своїх дітей. Щоб процвітали і підприємства, і Маріуполь", - додав він.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко додав, що повна реалізація проекту екологічної модернізації аглофабрики дозволить скоротити викиди пилу в атмосферу на 90%.

"При цьому аглофабрика працюватиме, забезпечуватиме Маріуполь робочими місцями, маріупольців - гідною заробітною платою, а міський бюджет наповнить податками", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «На 90% знизить викиди пилу: на ММК імені Ілліча запустили нову газоочистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути