Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2018 16:19

МВФ вимагає підвищити ціни на газ для заможних українців

МВФ вимагає підвищити ціни на газ для заможних українців
МВФ наполягає на підвищенні тарифів на газ для заможних українців. Фото: iPress.ua

Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні тарифів на газ для заможних українців і субсидіях для малозабезпечених.

Про це в інтерв'ю заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон, пише www.rbc.ua.

"Забезпечені громадяни повинні платити фактичну вартість палива. Адже, окрім газу, люди звикли платити за будь-який інший товар рівно стільки, скільки він коштує. Наприклад, ви не продаєте машину за однією ціною для бізнесу, а за іншою - для населення", - говорить Ліптон.

Він зауважив, що природньо очікувати від людей сплати за спожиті ними ресурси, якщо у них для цього є кошти. Водночас наголосив на необхідності захисту малозабезпечених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали Україну змінити ціни на газ

"Нинішня система субсидування захищає понад 30% малозабезпечених громадян, тож підвищення цін на газ на них не вплине жодним чином. І щоразу, коли Україна коригує ціни на газ для побутових споживачів, коригується й фінансування програми державної підтримки цих осіб", - додав перший заступник голови МВФ.

Кабінет міністрів запропонував Міжнародному валютному фонду підвищувати ціну на природний газ для населення щокварталу на 2-3% протягом півтора років, починаючи з квітня 2018 року. Методику розроблено таким чином, щоб уникнути різкого підвищення тарифів.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вимагає підвищити ціни на газ для заможних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути