Ексклюзиви
субота, 11 вересня 2021 16:24

МВФ відправить в Україну місію для підтримки економіки

МВФ відправить в Україну місію для підтримки економіки
Місія МВФ має прибути через 10-12 днів. фото: Reuters

Міжнародний валютний фонд відправить в Україну місію.

Вона буде опрацьовувати угоду за програмою кредитування Stand-by і підтримувати економіку України. Експерти прибудуть через 10-12 днів, повідомив заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован під час Ялтинського економічного форуму, передає Lb.ua.

"Програма Stand-by фокусує свою увагу на підтримці макростабільності та має намір підготувати Україну для наступного раунду структурних реформ", – сказав він.

Мета МВФ полягає у тому, щоб Україна наздогнала економічний рівень своїх сусідів.

"Ріст запланований Україною у 3,4 відсотка непоганий, однак програма МВФ передбачає, щоб Україна економічно вирівнялася зі своїми сусідами", - каже Рашкован.

Для цього Україні потрібно більше зростання, аніж у Польщі, Угорщині та Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $2,7 млрд від МВФ

"Світова економіка зростатиме на 6 відсотки, тому ми маємо прагнути такого ж зростання. МВФ готовий підтримати Україну в розробці політик, які допоможуть розв'язати ці питання", – підсумував він.

Україна очікує транш від МВФ восени. Держава розраховує на $700 млн. Під час візиту в США міністра фінансів Сергія Марченка з МВФ удалося досягти компромісу щодо багатьох питань. Сторони домовилися про спільну роботу для досягнення угоди.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії Covid-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 мільярда доларів.

Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.

Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми stand-by. Робота тривала до 12 лютого. Місія МВФ завершилася в Україні без прийняття рішення про перегляд програми stand-by.

Для отримання 2-го траншу від Міжнародного валютного фонду Україна має виконати 5 ключових вимог.

Зараз ви читаєте новину «МВФ відправить в Україну місію для підтримки економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути