середа, 24 березня 2021 05:17

МВФ виділить $650 млн на відновлення світової економіки

МВФ виділить $650 млн на відновлення світової економіки
МВФ допоможе світовій економіці. Фото: Reuters

Міжнародний валютний фонд має намір створити додаткові резервні активи загальним обсягом $650 мільярдів з метою полегшення виходу світової економіки з рецесії, пов'язаної з глобальною пандемією Covid-19.

"Задовольняючи довгострокову глобальну потребу в резервних активах, нове виділення SDR (еквіваленту валюти, що застосовується МВФ – ред.) принесе користь усім нашим країнам-членам та підтримає глобальне відновлення після кризи Covid-19. Це також може стати потужним сигналом про рішучість країн-членів МВФ зробити все можливе для виходу з найгіршої рецесії з часів Великої депресії",- йдеться в заяві директора-розпорядника Фонду Кристаліни Георгієвої, яку отримав у своє розпорядження Укрінформ.

Вона заявила про намір до червня нинішнього року подати офіційну пропозицію до Виконавчого комітету МВФ щодо виділення $650 мільярдів доларів США на основі оцінки потреб країн-членів МВФ, статей угоди й мандату МВФ.

В разі схвалення пакет додасть суттєвий прямий приріст ліквідності для національних економік без зростання боргового тягаря. Це також дозволить звільнити вкрай необхідні ресурси для країн-членів з метою допомоги в боротьбі з пандемією, включаючи підтримку програм вакцинації та інших невідкладних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентський люкс для найяснішого принца: показали хороми молодшого сина Лукашенка

Через пандемію коронавірусу більше 20 країн світу очікує сильний голод.

Зараз ви читаєте новину «МВФ виділить $650 млн на відновлення світової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути