середа, 13 лютого 2013 09:37

МВФ так і не почув від влади України про вільний курс гривні

МВФ так і не почув від влади України про вільний курс гривні
Фото: zn.ua

Представники місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час роботи в Україні не отримали від Києва відповідей на питання щодо переходу до вільного курсоутворення, проблем з несплатою ПДВ, а також відмови від практики авансового збору податку на прибуток.

Про це з посиланням на джерело знайоме з перебігом переговорів пише "Комерсант-Україна" у публікації "Протистояння на місці".

Водночас джерело видання в Національному банку України (НБУ) заявило, що там позитивно оцінюють результати візиту.

"Ми показали, що ситуація з платіжним балансом і резервами не є такою критичною, як уявлялося МВФ до візиту. Тож ймовірність відкриття нової кредитної лінії за підсумками роботи місії тільки зросла", - розповів чиновник.

Зазначимо, під час роботи місії в Київ приїхав перший заступник голови МВФ Девід Ліптон. За словами джерела газети, знайомого з подробицями переговорів, нинішній візит Ліптона був пов'язаний з непоступливістю української влади в питанні підвищення цін на газ для населення і теплокомуненерго.

"В уряді все ще розраховують домогтися від Росії зниження ціни газу, що не тільки зніме проблему підвищення тарифів, але і поліпшить ситуацію з платіжним балансом", - зауважив співрозмовник видання.

Можливо, така впевненість української влади пов'язана з переговорами про створення двостороннього українсько-російського консорціуму з управління українською газотранспортною системою. Київ домагається зниження ціни майже вдвічі - до $280 за тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «МВФ так і не почув від влади України про вільний курс гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути