Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 22:50

МВФ прогнозує зростання світової економіки

МВФ прогнозує зростання світової економіки
У фонді попереджають, що ризики залишаються і процес відновлення все ще дуже невпевнений. Фото: vkurse.ua

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підвищив прогноз по зростанню світової економіки на поточний рік до 3,5%, на 2013 р. - до 4,1%, але попередив, що ризики залишаються і процес відновлення все ще дуже невпевнений. Відповідна інформація міститься в оновленому прогнозі МВФ World Economic Outlook. Оприлюднені сьогодні оцінки розходяться з попереднім січневим прогнозом МВФ, коли експерти побоювалися, що Греція оголосить дефолт, а Італія та Іспанія зіткнуться з бюджетною кризою на рівні 3,3% і 3,9% відповідно.

Як наголошується в документі МВФ, зростання світової економіки набирає темпи на тлі відновлення економіки США і деякої розрядки ситуації в Європі, хоча ризики все ще високі: ескалація кризи в єврозоні або стрибок цін на нафту на тлі геополітичної напруженості можуть легко похитнути впевненість інвесторів і стати для світової економіки перешкодою на шляху її відновлення.

"Фаза гострої кризи суверенних боргів в Європі минула, з'явилися позитивні сигнали з США, і оптимізм повернувся. Все ж слід проявляти обережність: навіть при відсутності повторення кризи в Європі розвинені економіки все ще не позбулися перешкод на шляху відновлення", - наголошується в доповіді МВФ.

Нагадаємо, 24 січня 2012 р. МВФ знизив прогноз зростання світової економіки в поточному році до 3,3% з 4,0%. "Глобальному економічному відновленню загрожують труднощі єврозони, які посилюються, і інші проблеми по всьому світу. Урядам і центробанкам необхідно "відновити довіру на ринках і покласти край кризі в єврозоні шляхом підтримки економічного зростання, продовжувати коригувати бюджетні дефіцити, протистояти тенденції скорочення кредитування і надавати додаткові монетарні стимули і ліквідність", - пояснили тоді експерти МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ прогнозує зростання світової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути