пʼятниця, 18 березня 2022 17:15

МВФ попередньо оцінив падіння української економіки через війну

МВФ попередньо оцінив падіння української економіки через війну
МВФ має методологію розрахунку попередніх втрат, за нею Україна втратить до 35% ВВП. Фото: Еastnews.ua

Міжнародний валютний фонд попередньо оцінює падіння української економіки на 35% через вторгнення Росії.

"Виходячи із схожих військових конфліктів, МВФ має методологію розрахунку попередніх втрат, за нею Україна втратить до 35% ВВП, але це виходячи з сьогоднішньої ситуації та динаміки останніх кількох днів, коли у нас не найвища інтенсивність обстрілів і є переговорний процес, який чисто теоретично може призвести до якогось результату", – розповів заступник виконавчого директора України у МВФ Владислав Рашкован у інтерв'ю НВ.

Прогнози варто будувати, маючи розуміння кінцевої точки війни. Цього наразі немає ні для України з точки зору руйнувань, ні для країни-агресора з точки зору падіння її економіки через санкційний тиск, зазначив фінансист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 43% українського бізнесу протягнуть в умовах війни лиш кілька місяців - опитування

"Наразі переговорна позиція, завдяки зусиллям ЗСУ, у нас очевидно краща, ніж була десять днів тому. Також зрозуміло, що якщо Путін не йтиме на будь-які умови, які для нас будуть зручними, то падіння російської економіки буде ще більшим, і це теж треба враховувати", – наголосив Рашкован.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати противника зростають фактично щодня. За минулу добу до свіжої статистики додались приблизно 200 окупантів. Цифра ліквідованих військових РФ виросла до 14 200. Середня швидкість помирання російських солдатів на українській землі становить 8 осіб за годину.

Зараз ви читаєте новину «МВФ попередньо оцінив падіння української економіки через війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути