субота, 09 лютого 2013 23:32

МВФ підтримав ініціативи Міндоходів - Клименко

МВФ підтримав ініціативи Міндоходів - Клименко
Фото: izvestia.com.ua

Експерти місії МВФ, яка з кінця січня працює в Києві, підтримують останні основні ініціативи Міністерства доходів і зборів України, розповів в інтерв'ю ZN.UA глава Міндоходів Олександр Клименко.

За його словами, експертів місії МВФ в першу чергу цікавили "конкретні заходи, які можливо реалізувати в найближчі півтора року, - з поліпшення бізнес-клімату при збереженні динаміки бюджетних надходжень", передає ZN.UA.

"По-перше, подальша робота щодо прийняття та імплементації норм закону про трансферне ціноутворення... Місія відзначила ухвалення цього закону як один з пріоритетних і потенційно найбільш результативних кроків задля збереження динаміки надходжень до держскарбниці з урахуванням інтересів бізнесу. Особливо це важливо в контексті того, що практично кожен його рядок і стаття були обговорені і узгоджені з представниками як експертного середовища, так і бізнесу, в тому числі крупного системоутворюючого", - повідомив Клименко.

За словами глави Міндоходів, завдяки цьому закону в країну будуть перенаправлені "мільярди гривень бюджетних грошей, які осідали на рахунках в іноземних банках або поповнювали держскарбницю інших держав". "Ми очікуємо, що повноцінна робота у форматі даного закону принесе бюджету держави вже в перший рік 0,5 млрд грн додаткових надходжень, а в наступні роки приріст складе 1 млрд грн щорічно", - повідомив Клименко.

Наступною ініціативою, яка "була підтримана і позитивно оцінена експертами МВФ", став намір провести інвентаризацію податкових преференцій (пільг і дотацій).

"На сьогоднішній день у фінансовому блоці країни є комплексне розуміння процесу перегляду наданих пільг у різних галузях господарювання... Ми заручилися підтримкою МВФ і домовилися, що в рамках роботи місії технічної допомоги фонду можливе плідне співробітництво з формування чіткої програми інвентаризації даних пільг", - розповів глава фіскального відомства.

Ще один важливий пункт, який цікавив експертів МВФ, - це ратифікація угоди з Кіпром. За словами Клименка, цю угоду уряд і, зокрема, Міндоходів розглядають "як додатковий ресурс для збереження і збільшення балансу бюджету".

"При застосуванні норм нової конвенції при аналогічних виплатах доходів на Кіпр держбюджет додатково може отримати за рік майже 1 млрд грн... Треба сказати, що експерти МВФ поставилися до цієї ініціативи з великим ентузіазмом, підтримуючи її. Вони вже давно відстежують цей процес", - розповів міністр доходів і зборів.

Нагадаємо, уряд підготував законопроект, яким буде дозволено в поточному році випустити фінансові векселі для повернення ПДВ на 17 млрд грн. Таким чином, Міністерство доходів і зборів хоче спростити порядок бюджетного відшкодування ПДВ і надати бізнесу можливість враховувати в податковому кредиті від'ємне значення суми ПДВ вже з поточного звітного періоду.

Зараз ви читаєте новину «МВФ підтримав ініціативи Міндоходів - Клименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути