четвер, 11 жовтня 2012 09:21

МВФ назвав Україні дві умови отримання грошей

МВФ назвав Україні дві умови отримання грошей
МВФ дав зрозуміти, що виділення коштів можливе за двох сценаріїв. Фото: i-g-t.org

Міжнародний валютний фонд (МВФ) надасть Україні фінансову допомогу в разі критичної ситуації в економіці.

Про це з посиланням на джерела пише "Комерсант-Україна" у публікації "Україна запропонувала МВФ зустрічатися".

Зокрема, джерела видання, близькі до переговорів з МВФ, розповідають, що на нинішньому етапі завданням української місії, яка вирушила в Токіо для переговорів з керівництвом МВФ, є не створення нової програми співпраці, а продовження терміну чинної.

"Хоч ми і не отримуємо кредити, для нас важливо зберегти діалог - від цього безпосередньо залежить прибутковість українських позик. Так що нам треба домовитися про продовження чинної програми stand-by тим більше що формальна причина для цього існує - ми не вичерпали обсяг кредиту за цією програмою", - зазначив співрозмовник видання.

Таку угода Україні підписати більш реалістично, оскільки при запуску нової програми МВФ вимагає від країни-позичальника виконання попередніх умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза показала, що курс гривні потрібно поступово зробити плаваючим - експерт

"Фонд дав зрозуміти, що виділення коштів можливе за двох сценаріїв: або Україна виконує всі взяті на себе зобов'язання, або ситуація в українській економіці буде настільки критична, що потребуюватиме негайної фінансової допомоги", - уточнив інший співрозмовник газети.

Нагадаємо, Україна почала переговори з МВФ щодо продовження на рік програми співпраці. Учора українська делегація вилетіла до Японії для обговорення цього питання з керівництвом фонду. В складі делегації - голова НБУ Сергій Арбузов, міністр фінансів Юрій Колобов та голова Мінекономрозвитку Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні й зараз друкують гривню, тільки мало - екс-заступник глави НБУ

Дворічна програма stand-by була запущена в жовтні 2010 року, її дія завершується вже цього місяця. За два роки Україна отримала лише два транші на загальну суму $3,4 млрд, після чого підтримка була заморожена через невиконання Києвом однієї з ключових умов - підвищення ціни газу для населення до рівня собівартості.

Зараз ви читаєте новину «МВФ назвав Україні дві умови отримання грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути