Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2022 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

МВФ готується до масштабного відновлення України

МВФ готується до масштабного відновлення України
МВФ збільшив екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярдів доларів, щоб допомогти Україні задовольнити негайні потреби у видатках. Фото: capital.ua

Міжнародний валютний фонд із партнерами готується до масштабних зусиль для відновлення України.

МВФ збільшив екстрене фінансування допомоги Україні та запустив рахунок для подальшого фінансування. Про це повідомила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів сказав про стан економіки й закликав до допомоги

"МВФ збільшив екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярдів доларів, щоб допомогти Україні задовольнити негайні потреби у видатках. Минулого тижня ми також запустили спеціальний рахунок, що дає безпечний шлях для подальшого фінансування України. Із міжнародними партнерами готуємося до масштабних зусиль із відновлення, які будуть потрібні", - сказала.

Георгієва наголосила, що зараз для світу безпосередніми пріоритетами є припинення війни в Україні, протистояння пандемії та боротьба з інфляцією та боргом.

"Зі світового досвіду ми знаємо, що конфлікт є ворогом розвитку та процвітання. Висока ціна війни покалічила й продовжує калічити так багато країн. Сподіваючись на мир, ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні та всім постраждалим країнам", - підкреслила.

У п'ятницю, 8 квітня, на засіданні ради директорів Міжнародного валютного фонду було погоджено відкриття спеціального рахунку, на який країни-донори зможуть переказувати кошти для допомоги Україні. $1 млрд від Канади буде направлений на допомогу уряду України через інструменти МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ готується до масштабного відновлення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути