вівторок, 21 травня 2013 14:12

Монополістів на природні ресурси треба позбавити цього "високоповажного звання" - губернатор Житомирщини

У Житомирі 21 травня відбувся День відкритих дверей з питань захисту конкуренції у Житомирській області. У ньому взяли участь голова Антимонопольного комітету (АМК) Василь Цушко, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, голова Житомирського територіального відділення АМК Олександр Безсмертний.

Автор: Фото: Олена Галагуза
 

Цушко відповідав на прес-конференції російською мовою.

"Я сподіваюся, Україна підпише договір про асоціацію з ЄС, який вимагає від нас прийняти Закон України "Про державну допомогу". Цей законопроект розглядається зараз у Кабміні і передбачає імплементацію за три роки після прийняття", - сказав він.

Також, за словами Цушка, українське законодавство мають вдосконалити за зразком європейського у контексті захисту конкуренції.

"У законі мають бути чітко, а не як зараз розмито, прописані права та обов'язки відповідача та Антимонопольного комітету, якщо він порушує справу проти монополіста", - зазначив Цушко.

Журналісти поцікавилися щодо ситуації з виплати обов'язкових платежів для отримання закордонного паспорту.

"Я знаю, що є заяви громадян. Ми самостійно провели експеримент: наш співробітник пройшов всі етапи, є його квитанції і чеки. Нині ми співпрацюємо з МВС. Однозначно тут має виконуватися закон про адмінпослуги", - розповів Цушко.

Також цікавило питання монополії облгазів та обленерго.

"Вартість природного газу встановлюється державою, а вартість приєднання - Національною комісією регулювання електроенергетики. Ми будемо моніторити ситуацію з оплати. А після цього маємо намір звернутися до Уряду, до НКРЕ щодо монополізації ринку обленерго і облгазами", - відповів Безсмертний.

Рижук висловився категорично проти "природної" монополії.

"Монополістів на природні ресурси треба позбавити цього високоповажного звання", - заявив Рижук.

Губернатор виступає за більш активне впровадження альтернативної енергетики.

"У Житомирській області вже підготовлено 7 ділянок для будівництва сонячних електростанцій. Обплутали все павутинням електропроводів і диктують свої тарифи. А чи економічно обгрунтовані вони, такої інформації не має ніхто", - наголосив очільник області.

Зараз ви читаєте новину «Монополістів на природні ресурси треба позбавити цього "високоповажного звання" - губернатор Житомирщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути