середа, 18 березня 2015 14:46

Мін'юст: Україна отримає $12 млрд, якщо підніметься в рейтингу Doing Business

Мін'юст: Україна отримає $12 млрд, якщо підніметься в рейтингу Doing Business
Фото: segodnya.ua

Україна планує залучити близько 12 млрд дол. інвестицій у разі підвищення на 20 пунктів у рейтингу Doing Business. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає РБК-Україна.

"Як видно з практики тих країн, які проходили таким же шляхом, що й Україна - це Грузія, країни східної Європи - кожен пункт у рейтингу Doing Business, коли країни в ньому піднімаються, означає залучення інвестицій в країну в середньому на 600 млн дол. Тобто, можна порахувати, що підняття рейтингу на 20 пунктів - це серйозна сума, близько 12 млрд дол. Це порівнянно з фінансуванням, яке ми отримуємо від кредиторів",- заявив Петренко.

За його словами, наразі вже проведено аудит ініціатив Мін'юсту. Аудит Easy Business показав, що Україна має перспективи піднятися в рейтингу Doing Business на 20 пунктів.

"Є величезні перспективи до травня отримати новий рейтинг для України за чотирма позиціями, які веде Міністерство юстиції. А саме, реєстрацію бізнесу з 76 місця ми маємо шанси підняти до 12 місця, реєстрації власності - з 59 до 35 місця, вирішення питань неплатоспроможності - до 142 на 108 місце, забезпечення виконання контрактів - з 43 на 27 місце. В загальному рейтингу Doing Business, тільки якщо ми покращимо ці 4 показника, у нас є шанси піднятися з 96 місця на 79 місце", - додав Петренко.

Міністр зазначив, що за прогнозами експертів, до 2020 року, якщо такі показники будуть зберігатися, це дасть можливість створити близько 50-70 тис. робочих місць. А також залучити  близько 30 млрд дол. інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст: Україна отримає $12 млрд, якщо підніметься в рейтингу Doing Business». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути