вівторок, 22 вересня 2015 10:33

Мінрегіон передає добірну нерухомість місцевим громадам
4

Окреслити невідкладні дії державних підприємств задля уникненння їх банкрутства і тотального знищення, викрити існуючі корупційні схеми привласнення державного майна та обговорити стратегію ефективного реформування зібрались учасники круглого столу від ГО"Crisis Management Group" в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Глибока криза і корупція знищують державні підприємства. Директори, що перетворились на місцевих князьків, та чиновники-рейдери продовжують грабувати державу і трудові колективи. Потрібно негайне реформування, зокрема: проведення інвентаризації та аудиту підприємств, призначення директорів на відкритих конкурсах, залучення громадських рад та профспілок до прийняття рішень. " - зазначив начальник Управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Мінрегіону Анфілов Руслан.

Протягом трьох місяців експертами ГО "Crisis Management Group" спільно з керівниками державних підприємств Мінрегіону було проведено моніторинг поточних кризових явищ на підприємствах, в результаті напрацьовано рекомендації щодо їх подолання.

Перший етап проекту успішно реалізовано у співпраці з керівниками ДП "НДІПроектреконструкція"(Нвер Аракелян), ДП "Укркомунобслуговування"(Ігор Безуглий), ДП "Львівдіпрокомунбуд"(Олег Хаврона).

"В рамках першого етапу реформування на ДП "НДІПроектреконструкція" був сутєво скорочений адміністративний персонал, оптимізовано збиткові відділи інституту, повністю змінена структура підприємства. Одим із стратегічних завдань підприємства є передача десятків тисяч квадратних метрів добірної нерухомості - місцевим громадам, які зможуть знайти більш ефективний спосіб використання. А інститут та філіали зможуть зайнятись своєю профільною діяльністю, замість обсуговування приміщень." - стверджує керівник "НДІПроектреконструкції" Нвер Аракелян.

Реалізуючи антикризові заходи за 2015 рік колектив "НДІПроектреконструкція" повністю погасив борги по заробітній платі, наполовину скоротив заборгованість з виплати податків, отримав нові перспективні замовлення з профільної діяльності.

Мінрегіон, використовуючи міжнародний досвід напрацьований екпертами та результати першого етапу оптимізації своїх підвідомчих організацій, визначив перелік стратегічних підприємств, що виконуватимуть загальнодержавні завдання та функції. Іншім запропоновано прийняти рішення стосовно корпоратизації, приватизації або ж передачі в регіони у рамках децентралізації. На місця планується передати майже 100 тис.кв.м. добірної нерухомості. Місцеві громади самостійно зможуть визначити як краще використати державне майно. Наприклад, розмістити поліклініки, центри обслуговування населення або освітні заклади.

Довідково:
Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проводиться моніторинг фінансової діяльності підвідомчих підприємств та контроль за використанням державного майна, що знаходиться у сфері його управління.

Станом на сьогодні у підпорядкуванні Мінрегіону перебуває 65 державних підприємств, 22 з яких є збитковими, 1 перебуває на межі банкрутства, 13 – перебувають у стадії ліквідації. Корупційними діяннями завдано збитків майже на 50 млн.грн.

За дорученням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з початку поточного року комісією Мінрегіону здійснено перевірку діяльності дев'яти держпідприємств, які знаходяться у сфері управління відомства. За підсумками перевірок виявлені чисельні порушення у веденні господарської діяльності, порядку призначення та звільнення працівників, здачі в оренду об'єктів державної власності тощо. По усіх виявлених фактах матеріали передані до правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Мінрегіон передає добірну нерухомість місцевим громадам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути